Over schrijven…

Professioneel auteur en uitgever 

Gespecialiseerd in duidelijke taal. Zakelijke teksten, speelse teksten, teksten op maat, gedichten.

Sinds 1995 ervaring met schrijven: van verhalen tot en met corporate identity brochures en van gedichten tot en met complete reclamecampagnes. Voor tal van grote en minder grote opdrachtgevers. Ze was initiatiefnemer en hoofdredacteur van de GoedNieuwsKrant, als positieve tegenhanger op alle crisisverhalen. Zette het bureau Research voor Schrijvers op waarbij beginnende schrijvers van adviezen werden voorzien, manuscripten gecorrigeerd en waar nodig nodige research voor schrijvers werd verricht. Verzorgde interviews over duurzaamheid en deed MVO scans bij ondernemers voor het businessmagazine IntoBusiness Alphen. Was blogschrijfster op o.a. Greenem en de site van SVN Nederland. Heeft een aardig concept bedacht over het persoonlijker maken van de laatste groet: Ode aan het Leven.  Carla gaat regelmatig een week op schrijfretraite in de bossen of een klooster voor de nodige inspiratie:)

Uitgeverij CarlaHofland.NL  In eigen beheer uitgegeven: levensverhaal van haar stiefvader: ‘Een kussensloop saucijzen’ (2005) | Kerstrelatiegeschenk in opdracht:  ‘Another Dimension, verhaal van hoop’ (2017) | levensverhaal van haar moeder over de Jappenkampen en leven in Holland:  ‘Later is allang nu geweest’ (2018) | Eerste kinderboek ‘Koekjes met Kersen’ voor kleintjes tot 6 jaar van  Kleine Vriendjes Club (2018). Een leuk schrijfproject dat een boek met een missie werd. En in de maak: een thriller voor young-adults.

Lees het hier: Boek met een Missie

Priet praat… Ook het niet-zakelijk schrijven is aan Carla besteed. Ze heeft zelfs 2x de publieksprijs gewonnen in het plaatselijke Literair Café met gedichten. Sinterklaasgedichtjes schudt ze uit haar mouw, net als feestliedjes voor bruiloften en jubilea. Of gedichten die raken voor de Landelijke Luisterlijn.