Over schrijven…

Professioneel auteur en uitgever 

Gespecialiseerd in duidelijke taal. Zakelijke teksten, speelse teksten, teksten op maat, gedichten.

Sinds 1995 ervaring met schrijven: van verhalen tot en met corporate identity brochures en van gedichten tot en met complete reclamecampagnes. Voor tal van grote en minder grote opdrachtgevers. Ze was initiatiefnemer en hoofdredacteur van de GoedNieuwsKrant, als positieve tegenhanger op alle crisisverhalen. Zette het bureau Research voor Schrijvers op waarbij beginnende schrijvers van adviezen werden voorzien, manuscripten gecorrigeerd en waar nodig nodige research voor schrijvers werd verricht. Verzorgde interviews over duurzaamheid en deed MVO scans bij ondernemers voor het businessmagazine IntoBusiness Alphen. Was blogschrijfster op o.a. Greenem en de site van SVN Nederland. Heeft een aardig concept bedacht over het persoonlijker maken van de laatste groet: Ode aan het Leven.  Carla gaat regelmatig een week op schrijfretraite in de bossen of een klooster voor de nodige inspiratie:)

Gedichten!  Geinspireerd op het dagelijks leven schrijft Carla gedichten waarmee ze een tool heeft om gevoelens onder woorden te brengen. MEt de gedichten hoopt Carla mensen te raken en tot nadenken te zetten. De gedichten zijn op rijm en ritmisch. Grote voorbeelden voor Carla zijn Toon Hermans en Kees Stip.

Ook haar werk als vrijwilliger bij De Luisterlijn inspireert tot het schrijven van gedichten, zie ‘Gewend’. (Dit gedicht is ook voorgedragen op NPO5 bij het programma RonWachtopdeNacht, oktober 2019) — Volg Carla op Instagram waar regelatig gedichten worden gepost.

Gewend

dag dame van de Luisterlijn
ben blij dat u er bent
ik kan niet slapen kent u dat
ik ben dat zo gewend

meestal praat ik in mezelf
heb niemand om me heen
dan zeg ik hardop ‘Kop op Jan!
al ben ik dan alleen

ik doe soms rare dingen
dek de tafel dan voor twee
wie houd ik voor de gek
Sjanie eet toch nooit meer mee

nu moet ik alweer huilen
tranen van verdriet
dat was niet de bedoeling
maar sorry zeg ik niet

dag dame van de Luisterlijn
hoorde je me gapen
fijn dat u er was
ik hoop dat ik kan slapen

Uitgeverij CarlaHofland.NL  In eigen beheer uitgegeven: levensverhaal van haar stiefvader: ‘Een kussensloop saucijzen’ (2005) | Kerstrelatiegeschenk in opdracht:  ‘Another Dimension, verhaal van hoop’ (2017) | levensverhaal van haar moeder over de Jappenkampen en leven in Holland:  ‘Later is allang nu geweest’ (2018) | Eerste kinderboek ‘Koekjes met Kersen’ voor kleintjes tot 6 jaar van  Kleine Vriendjes Club (2018). Een leuk schrijfproject dat een boek met een missie werd. En in de maak: een thriller voor young-adults.

Lees het hier: Boek met een Missie

Priet praat… Ook het niet-zakelijk schrijven is aan Carla besteed. Ze heeft zelfs 2x de publieksprijs gewonnen in het plaatselijke Literair Café met gedichten. Sinterklaasgedichtjes schudt ze uit haar mouw, net als feestliedjes voor bruiloften en jubilea. Of gedichten die raken voor de Landelijke Luisterlijn.